Over wie ik ben en wat ik voor jou kan doen

Ik ben Liane de Smit, en ik wil jou dolgraag kennis laten maken met voetmassages. Tijdens de diepe ontspanning die je ingaat als ik je voeten masseer neem ik je mee op reis door lichaam en geest. In je voeten weerspiegelt zich je hele zijn, en door ze te masseren ervaar je lichtheid, kom je in balans en voel je je energie stromen tot in de puntjes van je vingers en het topje van je kruin.

Mijn achtergrond


Een holistische manier van omgaan met gezondheid, met leven, spreekt mij van jongs af zeer aan. Bij toeval (of niet?) kwamen veel van mijn interesses samen toen ik in 2014 Total Health Academy vond. Dit is een opleiding voor onder andere voetreflexologie die de Chinese manier van masseren combineert met de westerse natuurgeneeskundige kijk op gezondheid. Na een aantal cursussen heb ik ook de eerste 1,5 jaar van de driejarige opleiding VoetreflexPlus" gevolgd. Als achtergrond voor de preventieve onderhoudsmassages die ik heel graag onder de knie wilde krijgen.


Een ontspannen manier om vitaal te blijven


Mijn missie is mensen kennis te laten maken met deze ontspannende manier om vitaal te blijven, zoals in China en andere Aziatische landen al eeuwen gebruikelijk is. Het is daar heel normaal om bij de kapper of in het park regelmatig een voetmassage te ondergaan.


Barefoot schoenen en voetentraining voor sterke voeten


Ook ben ik zeer geïnteresseerd in teruggaan naar een zuivere basis, en onze voeten zijn letterlijk onze basis! Op een natuurlijke manier lopen, zonder ondersteuning van een voetbed en hakken (zero-drop), en zonder de tenen te beknellen is volgens mij de beste manier om flexibele, sterke voeten te behouden. Zelf loop ik meestal op minimalistische barefoot schoenen, en heb na het opbouwen van de tijdsduur die ik er op loop, geen steunzolen meer nodig. Via cursussen zoals die van Voetconsulent verdiep ik mij hier verder in, en kan ik ook adviezen geven over het trainen van je voeten om klachten te voorminderen, maar liever nog: voorkomen! Op internet is veel te vinden over de gezondheidsvoordelen van het lopen op barefoot schoenen.


Biologische oliën en duurzaam werken


Die zuivere basis vind je ook terug in mijn manier van werken. In de praktijk wordt indien mogelijk gebruik gemaakt van pure materialen. Dit houdt in dat ik met pure, vrijwel allemaal biologische olieën masseer. Ook de essentiële oliën die ik vernevel zijn biologisch. De gebruikte doeken worden gewassen met Ecover wasmiddel, en gedroogd aan de lucht in plaats van in een droger. Voor het schoonmaken van de praktijkruimte worden geen toxische middelen gebruikt. Er wordt zo weinig mogelijk met wegwerpmaterialen gewerkt. Als het kan, wordt voor de inrichting hergebruikt meubilair toegepast. Dit alles uit respect voor jou, voor onze directe omgeving en de wereld waarin we leven.