Voetmassage

Chinflex® Ontspanningsmassage

Een heerlijk ontspannende Chinese voetmassage van 50 minuten, met de nadruk op de hoofdreflexzones. Bij de Chinese massages masseer ik knieën, onderbenen en voeten. Daarbij behandel ik de belangrijkste meridianen en acupressuurpunten. Je komt daardoor helemaal tot rust...

Inclusief een voetbad met Dode Zeezout of Chinese kruiden.


Chinflex® Totaal massage

Bedoeld als preventieve, regelmatige behandeling: door deze Chinese massage van 60 minuten blijft de gezondheid op peil en voel je je fitter en vitaler. Voor mensen die in principe gezond zijn. Omdat alle reflexzones worden gestimuleerd zou dit voor zieke mensen teveel kunnen zijn.

Inclusief een voetbad met Dode Zeezout of Chinese kruiden.

Traditionele Thaise Voetmassage (Wat Pho Bankok Stijl)

Ook deze massage is een onderhoudsmassage. Dit is een stevige massage en die kan best pijnlijk zijn! Naast de handen gebruik ik een stokje om de reflexzones te behandelen.

De bloedsomloop, het zenuwstelsel, de lymfewerking en de spijsvertering worden gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen weer goed afgevoerd worden. Spieren, pezen, gewrichten, huid en weefsels worden weer soepel. Allemaal om lichaam en geest flexibeler te maken en daarmee gezondheid en welzijn te bevorderen en te onderhouden.

Inclusief een voetbad met Thaise kruiden.

Ayurvedische Kansu voetmassage

Een vrij zachte, ontspannende manier van massage met warme biologische sesamolie. Daarna wordt gemasseerd met het ruwe Kansu schaaltje. Vervolgens worden op respectvolle wijze de 12 belangrijke marmapunten op de wervelkolomreflexzone op de voet behandeld. Deze 12 vitale levenscentra staan vooral in verbinding met de chakra's. Ieder punt heeft zijn fysieke aspecten, maar het geheel werkt vooral door op de spirituele aspecten van zijn. Dan wordt er behandeld met het gladde Kansu schaaltje.

Inclusief een voetbad met Himalayazout.

Flexibele Voeten Massage

Gezonde voeten zijn flexibele voeten! En flexibele voeten krijg en behoud je door ze te gebruiken op de manier waarvoor ze gemaakt zijn. Een gezonde voet kan 150 verschillende bewegingen maken met zijn 26 botten, 33 gewrichten en zo'n 120 spieren, pezen, banden en zenuwen.

De stand en kracht van je voeten bepalen de krachten in je lijf naar boven toe: naar enkels, knieën, heupen, SI-gewrichten, wervelkolom, nek en de stand van je hoofd.

Met deze massage maak ik je voeten weer los zodat ze weer in beweging kunnen komen. Samen kunnen we ook kijken wat je zelf kunt doen om ze flexibel te houden.

Inclusief een voetbad met magnesium.

Massage bij peesplaatklachten (hielspoor, fasciitis plantaris)

Het weefsel van de peesplaat kan door veel oorzaken geïrriteerd raken. Dan kunnen er geleidelijk pijnklachten ontstaan van de hiel en de voetzool. Met massage van de kuit, achillespees en voet, kan ik helpen meer ruimte in de weefsels te krijgen voor doorbloeding, zodat voedingsstoffen beter afgevoerd kunnen worden, en afvalstoffen afgevoerd. Alleen al door de kuitspier op lengte te krijgen kunnen veel van de klachten verminderen. Samen kunnen we ook kijken welke oefeningen goed zijn om te doen. En of het aanbrengen van tape verlichting kan geven.

Een massage voor hielspoor duurt ongeveer 50 minuten. Ik masseer niet alleen de aangedane voet, maar ook de andere. Zo blijft alles in evenwicht!

Inclusief een voetbad met magnesium.

Basic Vitality bedrijfsmassage:


stoelmassage en reflexzonemassage op locatie

Stoelmassage is een korte drukpuntmassage (afgeleid van shiatsu) van rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen. De massage wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel, en vindt plaats over de kleding heen. De massagetechnieken die worden gebruikt stimuleren de doorbloeding van het weefsel en zijn erg ontspannend om te ondergaan. Zeker regelmatige stoelmassage, 2-wekelijks of maandelijks, zorgt onder andere voor:

- verminderen stijve en pijnlijke nek, schouders en armen

- bevordering van de doorbloeding van de weefsels (activering aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen)

- in beweging brengen en houden van de lymfevloeistof (verbetering afvoer afvalstoffen, verbeteren immuunsysteem)

- een aangenaam gevoel (aanmaak van serotonine en dopamine)

Na de massage kun je weer energieker, en met een helder hoofd de dag vervolgen.


Reflexzonemassage is een korte voetmassage met een groot effect. Ik combineer in deze massage Chinese en Westerse voetreflextechnieken. Het verbetert de doorbloeding, zorgt voor ontgifting, versterkt het zelfgenezend vermogen en verhoogt de vitaliteit. De gemasseerde zit in een relaxstoel, de voeten en liefst ook onderbenen zijn ontbloot. Ik gebruik een beetje neutrale, niet-vette massageolie. Deze massage is natuurlijk ook heel fijn om te ondergaan voor mensen die hele dagen op hun benen staan.


Voor werkgevers is het aantrekkelijk om bedrijfsmassage in te zetten in het bedrijf: werknemers voelen zich gewaardeerd, vitaliteit kan worden verhoogd en ziekteverzuim teruggedrongen. Men kan zich beter concentreren na de massage en het draagt bij aan een goede werksfeer.  Het kan onderdeel zijn van het Individueel Keuzebudget (IKB) of Individueel Vitaliteitsbudget.


Voor Basic Vitality tarieven en mogelijkheden graag contact opnemen via opgezondevoetmassage@gmail.com of Whatsapp 06-83447067. Ik kom ook graag langs om uitleg te geven en kosteloos iemand een proefmassage te geven!