Voetentraining

Gezonde voeten zijn getrainde voeten!

Tenen moeten kunnen grijpen en wiebelen, voeten moeten kunnen inveren en uitzetten. Je voetbogen (je hebt er 4 in elke voet!) zijn er voor gemaakt om zelf de eerste schokken van de landing op de grond op te vangen, niet je knieen, heupen, rug of schouders. Helaas worden veel van onze voetspieren vrijwel niet meer gebruikt door de huidige modellen (aangepaste) schoenen. Verhogingen onder de hiel geven een veranderde druk in de voeten. Als je je voeten traint zodat ze weer kunnen doen waar ze voor gemaakt zijn, geef je andere structuren, die proberen op te vangen wat er mis gaat in de voeten, weer rust. De balans in het lichaam zal weer terugkomen omdat je ook aan je houding werkt als je je voeten traint.


In een Gezonde Voeten Consult kijken we samen of de voeten nog functioneren en doen waarvoor ze gemaakt zijn. Heb je (beginnende) klachten als hallux valgus, hielspoor, voorvoetpijn, hamer- of klauwtenen, plat- of holvoeten, dan kan ik je advies geven over schoenkeuze en voetoefeningen die gericht zijn op deze klachten. Een consult duurt ongeveer 3 kwartier en is te combineren met een Flexibele Voeten Massage of Chinflex ontspanningsvoetmassage.


Als Voetconsulent werk ik samen met Voetentraining.nl. Als je dat wilt kun je ook via mijn website hun online trainingen bestellen. Ik krijg dan ook een percentage en daar ben ik je heel dankbaar voor! Klik voor meer informatie hierover op onderstaande banner. Neem even contact op via opgezondevoetmassage@gmail.com voor een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt.